ROOSTER EN INFO

UPDATE COVID-19 & YOGALES
Vanwege het landelijke beleid rondom Covid-19, waaronder het aanscherpen van de maatregelen, zal er tot 1 september geen yogales worden gegeven in de balletzaal van de Cultuurkoepel. Dit betekent dat een mogelijk eerstvolgende zal plaatsvinden op maandag 7 september 2020.

Yogasat geeft yogales online en vanaf 18 mei in de buitenlucht bij de Koppel in Hardenberg. Graag biedt Yogasat binnenkort ook online een combinatieles aan van Kundalini Yoga en Yin Yoga. De nadruk zal meer komen te liggen op het Yin aspect, waardoor een houding langer wordt aangehouden. Daardoor kun je op een dieperliggend niveau contact maken met je innerlijke wereld. Alle online lessen duren 45 minuten en wordt via Zoom georganiseerd. Heb je belangstelling voor een online les of wil je les volgen in de buitenlucht op maandagavond in Hardenberg? Geef je dan snel op door een mail te sturen aan info@yogasat.nl.

Yogasat wenst iedereen gezondheid, wijsheid en een warm hart toe voor de komende periode.

ONLINE YOGA & YOGALES in de BUITENLUCHT
De online yogales wordt live aangeboden via een Zoom link. De online yogales duurt 45 minuten en wordt gegeven op de volgende tijden:
- Maandag 19:00 - 20:00 uur (Kundalini Yoga in de buitenlucht of online les van 19:00 - 20:00 uur in geval van slechte weersomstandigheden)
- Woensdag 10:00 - 10:45 uur (Combinatie les van Kundalini -en Yin Yoga binnenkort alleen online bij voldoende aanmeldingen)
- Vrijdag 19:00 - 19:45 uur (Kundalini Yoga online)

*Indien lesgeven weer is toegestaan in een gezamenlijke ruimte wordt er op maandagavond les gegeven in de Balletzaal (LOC+) in Hardenberg en op vrijdagavond in de Fysiopraktijk Emmastraat in Enschede.

*Binnenkort ook Kundalini Yoga en Yin Yoga (combinatie les, te volgen online)

*Voorkeuren anders dan maandagavond graag doorgeven per mail via het contactformulier of door een mail te sturen aan info@yogasat.nl.

LESOPBOUW KUNDALINI YOGA
In een les komen de volgende onderdelen aanbod: Asana’s (lichaamshoudingen), Pranayama’s (ademhalingsoefeningen),
Mudra’s (gebaar van de armen en/ of de handen), Meditaties en Ontspanning.

Ook wordt er gebruik gemaakt van mantra's. Een veelgebruikte mantra is de Adi-mantra "Ong Namo Guru Dev Namo", waarmee elke les wordt gestart. Op die manier stem je je af op het Oneindig Scheppend Bewustzijn en Wijsheid, die in jou en het Universum aanwezig is.

Voor het afsluiten van een les wordt de mantra "Sat Nam" gebruikt. “Sat” betekent waarheid en “Nam” betekent identiteit.

LESOPBOUW YIN YOGA (verwacht in 2020)
De les wordt gestart in stilte. Naast stilte wordt er gebruik gemaakt van stem en muziek. In een les zullen er verschillende asana's (houdingen) voorbij komen, die voor een langere tijd worden ingenomen. Deze Yin Yoga asana’s hebben als doel om in een specifiek gedeelte van het lichaam weerstand op te zoeken en tegelijkertijd de rest van het lichaam te ontspannen.

'Namasté' wordt gebruikt voor het afsluiten van een les. Het woord 'Namasté' komt uit het Sanskriet en is een Hindoeïstische groet voor respect. Een betekenis van 'Namasté' is als volgt: "ik buig naar de godheid in jou" of "de ziel in mij, groet de ziel in jou".

Om af te sluiten met Namasté wordt er een mudra gebruikt: de handpalmen leg je tegen elkaar aan ter hoogte van het hart, de vingers wijzen naar boven en de duimen duw je licht tegen het borstbeen aan. Daarbij maak je een buiging met het hoofd als blijk van respect, liefde en vriendschap. 

TIPS
- Eet niet vlak voor de les (bij voorkeur een uur of twee uur voor de les eten)
- Draag comfortabele kleding
- Meld eventuele blessures voorafgaand aan de les
- Houd eigen grenzen in de gaten (aanpassing van een houding is te allen tijde mogelijk)
- Respecteer je lichaam, emoties, gevoelens en daarin je eigen proces
- Tijdens de menstruele cyclus is het raadzaam om de intensiteit van buikoefeningen te verlagen en geen achterover buigingen te doen
- Water drinken voor, tijdens en/ of na de les wordt aangeraden om reinigende processen te ondersteunen