WELKOM BIJ YOGASAT

OVER YOGASAT

Mijn naam is Nancy Watchman. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Het is het jaar geweest waarin ik te maken kreeg met een Burn-out en eveneens kennismaakte met Yoga.

“Op een doordeweekse dag zat ik thuis op de bank en keek naar een programma op TV Oost. Eigenlijk een voor mij ongebruikelijke zender. Het was een aflevering waarin iemand een carrière switch maakte van het bedrijfsleven naar een leven als yogaleraar. Het ging over wat diegene bewoog om andere keuzes te maken dan voorheen. Het kiezen voor wezenlijke veranderingen en processen, gerelateerd aan het leven. Dit is waar ik aansluiting vond, het moment van eigen regie nemen en een pad waarbinnen nieuwe stappen gezet konden worden. Het zijn momenten die zich kunnen voordoen in je leven, dat er nieuwe afstemming nodig is.  Sta je open voor kansen die zich aandienen in het dagelijkse leven…“

Sinds 2015 ben ik yogalessen gaan volgen bij diverse docenten en yogascholen, om op die manier te zoeken naar wat bij mij zou passen. Dit heeft vervolgens geleid tot het volgen van een Kundalini Yogaleraren opleiding bij Yogacentrum Michon, aangesloten bij 3HO Nederland. In 2018 heb ik het examen gehaald en ben ik gecertifieerd KRI Level 1 Instructor. Ter verdieping volg ik modules voor KRI Level 2.

Vanwege mijn nieuwsgierigheid in de wereld van Yoga heb ik ook kennisgemaakt met Yin Yoga. Een vorm die in de beoefening tegengesteld is aan Kundalini Yoga. Op fysiek, emotioneel en mentaal vlak is Yin Yoga voor mij van toegevoegde waarde. Een vorm die ik graag verder wil verkennen en delen met de ander.  Ook ben ik gecertificeerd en opgeleid tot Yin Yogadocente. De verwachting is dat ik in de loop van 2020 zal met het geven van Yin Yoga lessen.

Momenteel geef ik Kundalini Yoga lessen in een fysiopraktijk in Enschede en ben ik in januari 2020 ook begonnen met het geven van Kundalini Yogales in Hardenberg. De door mij verzorgde lessen geef ik in alle zorgvuldigheid en met aandacht, aan iedereen die (weer) in contact wilt komen met zijn of haar pad en/of behoefte heeft aan ontspanning.

Wil je graag eens ervaren of Yoga voor jou iets kan bijdragen? Bijvoorbeeld ontstressen, ontspanning, flexibiliteit verhogen, tijd voor jezelf nemen, angsten verminderen, zelfvertrouwen versterken, bewustzijn verruimen etc. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat Yoga mogelijk voor jou kan betekenen. Is je interesse gewekt geef jezelf dan op door het contactformulier in te vullen en wie weet ontmoeten wij elkaar.

“Yogasat bestaat uit de woorden “Yoga” en “Sat”. Een letterlijke betekenis van Yoga is verenigen, beheersen of samenbrengen. Het woord “Sat” betekent waarheid”.