WELKOM BIJ YOGASAT

OVER YOGASAT

Welkom bij Yogasat. Mijn naam is Nancy Watchman en ik ben een gecertificeerd YIN en Kundalini yoga docente. 

In 2015 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met yoga nadat ik thuis was komen te zitten vanwege een burn-out. Toen ik per ‘toeval’ een programma zag en geïnspireerd raakte door een verhaal ben ik diegene gaan opzoeken. Zij had een yogaschool en ben op een veilige manier ingestapt met het volgen van een online yoga -en detox programma.  Het was een intense ervaring en tegelijkertijd werd voor mij duidelijk dat ik bij het begin moest beginnen. Het begin ging over levensadem, de adem(haling), om vanuit de basis opnieuw de wereld te gaan verkennen, ontdekken en te bewandelen.

In 2015 ben ik yogalessen gaan volgen bij diverse docenten en yogascholen om op die manier te zoeken naar wat bij mij zou passen. Vanuit daar kon ik een volgende stap zetten en ben ik in 2017 een kundalini yogaleraren opleiding gaan volgen bij Yogacentrum Michon, aangesloten bij 3HO Nederland. De opleiding heb ik in 2018 afgerond en het certificaat mogen ontvangen van KRI Level 1 Instructor. Om mijzelf verder te ontwikkelen en te verdiepen in de materie van kundalini yoga volg ik modules voor KRI Level 2. Naast kundalini yoga heb ik in dezelfde periode kennisgemaakt met intuïtieve ontwikkeling, waarbij het opnieuw leren, mogen en durven vertrouwen op je eigen intuïtie centraal staat. Door het volgen van een eenjarige healing opleiding en vervolgens een tweejarige reading opleiding ben ik steeds meer bewust geworden van de kracht van ons intuïtief vermogen. Deze opgedane kennis, ervaring en tools die ik heb geleerd combineer ik graag en zullen tijdens de les ook naar voren komen.   

Vanwege een oneindige nieuwsgierigheid in de wereld van yoga en energetisch werk heb ik ook kennisgemaakt met yin yoga. Een vorm die in de beoefening tegengesteld is aan Kundalini yoga. Op fysiek, emotioneel en mentaal vlak is yin yoga voor mij van toegevoegde waarde. Je maakt op een andere manier dan bij kundalini yoga contact met dieper gelegen lagen, waarbij nieuwe informatie en inzichten kunnen vrijkomen. Een vorm die ik graag verder wil verkennen, eigen wil maken en eveneens wil delen met de mensen die bij mij op les komen.

Op het moment geef kundalini -en yin yogales in een fysiopraktijk in Enschede. Ook geef ik les in Hardenberg, zowel kundalini yoga als yin yoga. De door mij verzorgde lessen geef ik in alle zorgvuldigheid en met aandacht aan iedereen die (weer) in contact wil komen met zijn of haar pad en/of behoefte heeft aan ontspanning. Juist in deze tijd van corona is de behoefte aan verbinding met jezelf, in evenwicht blijven en kunnen ontspannen van groot belang.

Enkele voorbeelden waaraan yoga zou kunnen bijdragen zijn: verminderen van stress, leren ontspannen van lichaam en geest, verhogen van je mentale, emotionele en fysiek flexibiliteit en weerbaarheid, gevoel van even me-time hebben tussen alle bedrijvigheid door van privé en werk, bepaalde (sociale) angsten verminderen, versterken van je zelfvertrouwen en eigenwaarde,  je bewustzijn verruimen, meer eigen regie nemen en zo zou ik nog even door kunnen gaan.

Heb ik je interesse gewekt en wil je een les meedoen om te beleven of yoga iets voor jou kan zijn? Geef jezelf op door het invullen van het contactformulier en dan zien wij elkaar vast in een online les of live op locatie zodra de deuren weer open mogen.

Wees welkom!

“Yogasat bestaat uit de woorden “Yoga” en “Sat”. Een letterlijke betekenis van Yoga is verenigen, beheersen of samenbrengen. Het woord “Sat” betekent waarheid.