KUNDALINI YOGA

Yogasat Nancy Watchman Kundalini Yoga Yin Yoga

Kundalini Yoga wordt zowel “De Yoga van het Bewustzijn” genoemd als ook “de Moeder van de Yoga”. Deze yogavorm is eind jaren 60 vanuit Noord-India naar het Westen gebracht. Vanuit de Kundalini Yoga zijn veel Kriya’s (vastomlijnde yogaseries) geschreven, welke zorgvuldig zijn samengesteld en een eigen doel nastreven. De Kriya’s zijn uniek en hebben een uitwerking op: Mind, Body and Soul.

Kundalini Yoga is een krachtige en effectieve yogavorm, waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Er wordt gebruik gemaakt van dynamische lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken, mantra’s en meditaties. Het heeft een balancerende werking t.a.v. het klierensysteem en het versterkt je zenuwstelsel. Kundalini Yoga kent ook fysieke effecten, zoals het rekken van de spieren, afvoeren van afvalstoffen en diepe ontspanning.

Door het doen en ervaren van Kundalini Yoga vergroot je je bewustzijn en kom je tot nieuwe inzichten. Fysieke, mentale en emotionele blokkades worden doorbroken. Je komt (weer) in verbinding met je eigen potentieel, levenskracht en scheppingskracht die altijd in jezelf en in het Universum aanwezig is. 

Enkele voordelen van het beoefenen van Kundalini Yoga zijn: 

– Toename van fysieke en mentale flexibiliteit
– Herkennen en reduceren van stress
– Diepe ontspanning ervaren
– In balans brengen van klier- en zenuwstelsel
– Communicatie verbeteren en neutraliteit ontwikkelen
– Stimuleren van creativiteit en innovatief vermogen
– Versterken van het elektromagnetisch veld en bescherming tegen negativiteit
– Tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteitFysiekesss